Nieuws

Dutch Audio Event 2022

  Monday 10 October 2022, 16:31

We kunnen er kort over zijn: het was weer een geweldig weekend. Deze editie van de DAE legden we het accent op de verschillen tussen passieve  en actieve luidsprekers.

Het verschil tussen de twee houdt veel audiofiele muziekliefhebbers al tijden lang bezig. Iedereen heeft er wel een mening over.  Maar gebleken is dat deze mening vaak subjectief is omdat twee identieke luidsprekersystemen nooit direct naast elkaar worden beluisterd. Daarin wilden we gedurende deze DAE verandering brengen.

Ons vermoeden dat er voor dit vergelijk veel interesse zou zijn werd gelukkig positief bevestigd.  Twee dagen lang was het in onze ruimte een drukte van jewelste. Doordat de verschillen tussen de  twee ATC SCM50 systemen zo duidelijk naar voren kwamen ontstond er ook veel interactie met de luisteraars. Een grove schatting is dat ongeveer 50% van de bezoekers een voorkeur heeft voor een passief aangestuurd luidsprekersysteem, 35% de precisie van een actief systeem erg waardeert en zo'n 15% de beslissing niet kan maken omdat zij beide systemen voor- en nadelen vinden hebben.

Aan het eind van de zondag konden we stellen dat het zowel voor de bezoekers als voor ons een leerzaam weekend was geweest.

Ulmt van der Linden