ATC The Acoustic Transducer Company

The Finest Audio Systems in the world
ATC is in 1974 opgericht door Billy Woodman (†) en heeft zich van meet af aan toegelegd op het ontwikkelen en produceren van high-end luidsprekers. Deze Engelse fabrikant houdt al 45 jaar vast aan haar ontwerpprincipes en heeft daarmee een prachtige productlijn en een solide reputatie opgebouwd. ATC onderscheidt zich ondermeer doordat het de toegepaste drivers zelf vervaardigt. Bovendien ontwerpt het bedrijf haar eigen elektronica. Door het gehele productieproces in eigen hand te houden waarborgt ATC niet alleen de kwaliteit, het stelt hen tevens in staat drivers en elektronica optimaal op elkaar af te stemmen. Het resultaat is een productlijn met indrukwekkende prestaties.

Naast audiomonitors voor de studiomarkt produceert ATC ook al jaren een uitgebreide consumentenlijn. Aanvankelijk bestonden deze luidsprekers uit huiskamervriendelijke kastontwerpen voorzien van de componenten uit de professionele lijn. Deze serie wordt nog altijd geleverd onder de naam "Classic Series" en "Tower Series".

Daarnaast biedt ATC nog een productlijn aan: De Hifi Entry Series. Deze lijn consumer luidsprekers is ruim een jaar geleden geheel vernieuwd. Cosmetisch zijn ze er wat ons betreft flink op vooruitgegaan, al valt over smaak natuurlijk nooit te twisten. Maar belangrijker is dat de luidsprekers zijn voorzien van ATC's nieuwe tweeter, de SH25-76. Een bijzonder stukje vakwerk dat, tezamen met het vernieuwde cross-over, de prestaties van deze serie op een heel nieuw niveau brengt.

Met de in januari dit jaar verschenen SCM40A zet ATC een nieuwe standaard neer. Een actieve 3-weg luidspreker die concurrenten uit een hoger prijssegment naar de kroon steekt. Een luidspreker die je muziek op een nieuwe manier doet beleven. En ja, dit zouden de bekende holle frasen kunnen zijn, maar dat zijn het niet. We nodigen u graag uit om dit eens met eigen oren te komen vaststellen.
https://atc.audio/hi-fi/ 

Download hier de ATC 2019 brochure

Download hier de Nederlandse vertaling van de ATC productregistratie en verlengde garantie.

Benchmark Media

Enter the world of high resolution audio
Benchmark heeft z'n "wortels" in de professionle audio. Opgericht door de inmiddels overleden Alan H. Burdick, produceerde deze fabrikant tot 2010 voornamelijk broadcast audio oplossingen. Met de komst van ontwerper John Siau maakte het bedrijf de eerste stap richting de hifi-markt.

De DAC1 gaf Benchmark van hifi liefhebbers de erkenning die het verdiende. We spreken hier over een high-end digitaal-analoog converter die is voorzien van een meer dan behoorlijke hoofdtelefoonversterker. De DAC1 is inmiddels opgevolgd door de DAC2 die weer is opgevolgd door de DAC3. Zowel klankmatig als meettechnisch is deze laatste van een geheel andere orde. De High Gain Control (HGC) zorgt voor perfecte gelijkloop van beide kanalen en de DSD input stelt u in staat high-res audio files af te spelen.

Dat John Siau innovaties niet schuwt blijkt uit de in 2015 geintroduceerde AHB2 versterker, die tot stand kwam in samenwerking met THX. Dit slimme "feed forward" ontwerp zorgt ervoor dat deze klasse A/B versterker een extreem lage vervorming heeft en een bijzonder lage ruisvloer (-140dB). Poor Audiophile Magazine noemt het de stilste versterker ooit getest en heeft de AHB2 direct tot "Amplifier of the Year" gebombardeerd.

http://benchmarkmedia.com/

MUTEC

USB Digital Audio Interfaces & (Re)Clocking
Het in Berlijn gevestigde MUTEC is in de hifi markt een relatieve nieuwkomer. De laatste jaren legde het bedrijf zich voornamelijk toe op word clock generatoren en digital format converters voor de pro audio industrie. Met de MC-1.2 en MC-3+ is MUTEC plots de lieveling van de Duitse hifi magazines. Met de MC-1.2 voorziet u uw computer in een handomdraai van hoogwaardige SP/dif en AES in- en uitgangen. Met de MC-3+ WC generator waardeert u niet alleen de audio clock van uw audio systeem op, met de re-clock functie klinkt uw media player en CD-speler ook ineens een stuk fraaier. http://www.mutec-net.com

Lake People

Lake People hanteert de slogan: "Tools, not Toys", wat tekenend is voor hun ontwerpfilosofie. De producten zijn degelijk gebouwd, betrouwbaar en voldoen aan hoge specificaties. Om die reden wordt het merk toegepast in o.a. audiostudio's, radiostudio's, conferentiecentra, theaters en op luchthavens. Het bedrijf gaat er prat op alles in Duitsland te produceren en daarbij zoveel mogelijk Europese componenten te gebruiken.

Het leveringsprogramma van Lake People behelst zowel analoge- als digitale producten. Onder de analoge producten vallen hoofdtelefoonversterkers, microfoon pre-amps, splitting amps, balancing- en unbalancing amps. Digitale producten zijn o.a., AES/EBU splitters, word clock verdelers, DA converters en de bij velen bekende DAT RS 05 Digital Audio Tool.

PSI Audio

AVAA, Active Velocity Acoustic Absorber
De PSI Audio engineers hebben hun kennis en creativiteit wederom aangewend om een werkelijk revolutionair product te ontwikkelen: de AVAA (Active Velocity Acoustic Absorber).

De AVAA werkt als een "anti-muur" doordat het de laag-reflectie van een muur neutraliseert. Deze gepatenteerde technologie kan worden beschouwd als een actieve basstrap. Daardoor kan met een heel compact formaat van 0,2m2 een oppervlakte 'open raam' van 1,5m2 worden bereikt voor basfrequenties tussen 15 en 120Hz.

Belangrijkste voordelen:
- Neutraliseert ongewenste laagfrequent opbouw
- Stelt zichzelf automatisch in.
- Werkt lineair van 15Hz tot 120Hz.
- Kan eenvoudig aan en uit worden geschakeld.
- Modulair uitbreidbaar

http://www.psiaudio.com  

Lynx Studio Technology

Hilo Reference AD/DA Converter System
Het Hilo Reference AD/DA Converter Systeem betreft in essentie drie producten in één: Een AD converter, een DA converter en een hoofdtelefoonversterker. Bovendien gaat het hier niet over één maar over drie stereo Digitaal-Analoog converters van dezelfde, hoge kwaliteit. De DSD input stelt u in staat high-res audio files af te spelen. Middels de interne 32 kanalen mixer is elke input naar elke output te routen. De AD converter is met name interessant voor wie z'n platenverzameling op hoge kwaliteit wil digitaliseren.
De connectiviteit van de Hilo laat weinig te wensen over. Nieuw ontworpen analoge ingangstrappen en bi-lineaire convertertechnologie zorgen voor een uitstekende signaal/ruisverhouding en een ongekende transparantie. Met de digitale I/O's kunt u alle kanten op: AES/EBU, SPdif (coax + optical) en ADAT. De Hilo is standaard voorzien van een USB of Thunderbolt interface waarmee hij direct op elke computer is aan te sluiten.

Hilo is niet alleen volledig te bedienen is via het ingebouwde touchscreen, ook kunnen alle parameters worden bereikt met een iPad via de bijgeleverde, gratis app. Een van de mogelijkheden van het display is het weergeven van diverse PPM en Vu meter lay-outs. De Hilo is FPGA gebaseerd wat betekent dat de functionaliteit van de unit, middels gratis updates uitbreidbaar is. Zo is in versie 7 een RTA (Real Time Analizer) scherm beschikbaar. http://lynxstudio.com/