Nieuws

Lake People G108, High-end gebalanceerde hoofdtelefoonversterker

  Wednesday 26 October 2022, 15:50

Lake People introduceert de G108, een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker voor professioneel gebruik in mix- en mastertoepassingen. Naast de 6,3-mm-uitgang, beschikt de G108 over een vier-pins XLR-uitgang, zodat een gebalanceerde hoofdtelefoon optimaal benut kan worden. Net als bij de veelgeprezen high-end gebalanceerde versterkers van het gelieerde merk Violectric, maakt de G108 gebruik van een push-pull-ontwerp, dat zorgt voor een uitstekende ruimtelijkheid en nauwkeurige stereolokalisatie. Gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen, een pre-gain-instelling in vijf stappen, balansregelaars, stereo/mono-schakelaar en fase-omkering maken de G108 tot een betrouwbare partner voor veeleisende producers, technici en hifi-enthousiastelingen.

Mastering-referentie met gebalanceerd signaalpad
De Lake People G108 introduceert het gebalanceerde signaalpad dat we kennen van Violectric high-end hifi-producten en vertaalt dat naar een studiotoepassing. Naast de bekende 1/4-inch jack, heeft de G108 ook een vier-pins XLR-uitgang om verbinding te maken met gebalanceerde high-end hoofdtelefoons, waarbij het sonische potentieel volledig wordt benut. Door het aardesignaal  van het linker- en rechterkanaal te scheiden, wordt een optimaal stereobeeld bereikt met een breed podium en een perfecte lokalisatie van individuele instrumenten. Het maakt de G108 een perfecte partner voor veeleisende mastering-toepassingen. Bovendien beschikt het nieuwe model ook over eigenschappen zoals een hoge demping en voldoende vermogen bij een minimum aan ruis. Het zijn kwaliteiten als deze die ervoor zorgen dat Lake People-producten blijven gelden als onaantastbare referentieapparaten in audiofaciliteiten over de hele wereld.

Ontworpen met professionals in gedachten
De Lake People G108 is ontworpen om onder alle omstandigheden een onberispelijke geluidskwaliteit te leveren. Dienovereenkomstig is de functieset specifiek afgestemd op de vereisten van mix- en mastering-omgevingen. Het achterpaneel biedt ingangen voor gebalanceerde of ongebalanceerde signalen, die kunnen worden geactiveerd via een schakelaar, zodat bronapparaten verbonden kunnen blijven zonder elkaar te beïnvloeden. Afgezien van de uitgangen voor gebalanceerde of ongebalanceerde hoofdtelefoons, bevat het voorpaneel 25 mm-knoppen gefreesd uit massief aluminium om het volume en de balans fijn af te stemmen. Een tokkelswitch verandert het uitgangssignaal van stereo naar mono. Het linker kanaal kan ook in zijn polariteit worden omgekeerd om mogelijke fasefouten gemakkelijk te identificeren.

Push-pull-schakeling met vier versterkers
Gebalanceerde hoofdtelefoons hebben het voordeel dat de versterker kan werken als een push-pull-ontwerp. De Lake People G108 realiseert dit principe met vier individuele eindversterkers, die respectievelijk de positieve of negatieve halve golf van de stereokanalen versterken. De spreekspoel wordt actief geduwd of getrokken, vandaar de naam van het ontwerp. Dit minimaliseert interferentie van de kabels en elimineert ook de problematische gedeelde aarde, waardoor de stereoscheiding opmerkelijk wordt verbeterd - beide stereokanalen werken onafhankelijk. Zoals je van Lake People mag verwachten, leveren de versterkers van de G108 veel vermogen, waardoor zelfs hoofdtelefoons met een hoge impedantie en een laag rendement zonder problemen worden aangestuurd. Of de engineer nu de voorkeur geeft aan dynamische of magnetostatische hoofdtelefoons, de Lake People G108 levert een fascinerend gedetailleerd geluidsbeeld dat een betrouwbare beoordeling van alle dynamische, spectrale en ruimtelijke aspecten van het materiaal mogelijk maakt.

Vijftraps pre-gain circuit voor maximale flexibiliteit
Een van de grootste uitdagingen die hoogwaardige hoofdtelefoonversterkers moeten overwinnen, is het bereik van verschillende impedanties van de transducers. De G108 van Lake People stuurt moeiteloos modellen van 8 tot 600 ohm aan met een compromisloze geluidskwaliteit. Het geheim achter deze flexibiliteit is tweeledig: Ten eerste leveren de versterkers tot 2.700 milliwatt aan vermogen; Ten tweede, de G108 gebruikt het pre-gain circuit dat bekend is van andere Lake People en Violectric producten. De voorversterking kan in vijf stappen van -18 tot +18 dB in het apparaat worden ingesteld. Impedantie en gevoeligheid van het favoriete hoofdtelefoonmodel worden onbelangrijk, omdat het pre-gain-circuit een perfecte, fijn instelbare volumeregeling garandeert met minimale ruis en een indrukwekkend dynamisch bereik van meer dan 125 dB.